Pædagogisk vikar

pædagogisk vikar

Pædagogisk vikar

Hvad er egentligt en pædagogisk vikar? Er det pr. definition en vikar som er uddannet som pædagog? Nej, det er det ikke nødvendigvis. En pædagogisk vikar er en vikar med en mangfoldig baggrund. Det er vigtigt og det kan du læse meget mere om i denne artikel på minivibrator.dk.

Vikar eller pædagogisk vikar

Der er mange forskellige opfattelser af, hvad en pædagogisk vikar er og kan. Så lad os da se på, hvad det er for en størrelse. En sådan vikar behøver ikke nødvendigvis at være uddannet pædagog. Det er klart, at langt de fleste er uddannede pædagoger, men hos Personalebasen er mindst ligeså mange vikarer, som fx er uddannede skolelærere, sygeplejersker eller har en håndværksmæssig uddannelse.

Hos Personalebasen, kan du booke følgende vikarer:

1. Pædagog
2. Sygeplejerske
3. Pædagogisk vikar (til bosteder)
4. Mentor
5. Professionel besøgsven

Hvorfor vælge Personalebasen vikarbureau

www.personalebasen.dk er et helt nyt og proaktivt vikarbureau. Det gode ved Personalebasen er, at alle vikarerne i forvejen arbejder professionelt indenfor deres respektive fagområder. Og det betyder faktisk en hel del. Det, at man er beskæftiget indenfor sit fagområde betyder, at man faktisk hele tiden er opdateret på ny viden. Det er ret vigtigt at vide, at når du booker pædagogiske vikarer fra Personalebasen, så er du sikret en dygtig vikar.

Man kan sige, at en vikartype som ovenover omtalt indgår som vikar under mange forskellige områder. Det kan være asylcentre (evt. med skærmning), det kan være bosteder med udsatte unge. Oftest arbejder vikaren indenfor autismespektret og der kan være tillægsdiagnoser som ADHD, Tourette, selvskadeproblematikker, OCD og andre funktionsnedsættende diagnoser.

Hvad kan de forskellige vikarer

Fx arbejder mange sygeplejerske vikarer selvklart på hospitaler. Men sygeplejersker kan sagtens arbejde som fx ansvarshavende på plejehjem. Også selvom det er som vikar. Faktisk booker mange plejehjem en ansvarshavende sygeplejerske gennem Personalebasen.

SOSU finder selvfølgelig anvendelse gennem arbejde i primært ældreplejen, men kan også nemt arbejde på bosteder. Det er faktisk ret almindeligt.

Professionel besøgsven er lidt en anden størrelse og mange professionelle besøgsvenner rent faktisk har en sundhedsfaglig uddannelse. Det kan dog sagtens variere for en håndværksmæssig uddannelse kombineret med årelang erfaring er ofte også tilfældet.

Mentorer kommer også fra en lang række af forskellige uddannelser. Her er det ikke påkrævet med en sundhedsfaglig uddannelse. Det allervigtigste i denne sammenhæng er faktisk den menneskelige ballast. Og om mentoren har egenskaber til at relatere til den man er mentor for.

 

Er du klar til at booke en pædagogisk vikar?

Hvis du er klar til at booke en vikar så er Personalebasen et godt sted at henvende sig til. Du kan booke en pædagogisk vikar her.

Læs eventuelt en artikel omkring Wardrobe Technology her.

Tak, fordi du læste med så langt!